Ekologiskt - Veganskt - Icke-djurtestat

Ekologiskt - Veganskt - Icke-djurtestat

Våra produkter är ekologiska, veganska och ej testade på djur. Vad innebär då detta?

🌾 𝐄𝐤𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐬𝐤𝐭 - ingredienserna är naturliga och växtbaserade och har odlats med ekologiska metoder. Dessa produkter innehåller få eller inga syntetiska ingredienser.

Men visst du att det är skillnad mellan ekologiska produkter? En eko-certifiering innebär inte att en produkt är 100% ekologisk. Cosmos Organic & Ecocert innebär att minst 10% av ingredienserna är ekologiska, medan The Soil Association säkerställer att 95% av innehållet är ekologiskt. Dock är de flesta ingående ingredienserna naturliga men inte alltid ekologiska - krångligt eller vad?

 🌱 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐧𝐬𝐤𝐭 - produkterna är plantbaserade och dess innehåll inhämtat från växtriket. Innehållet är alltså helt fritt från ingredienser av animaliskt ursprung.

🐰 𝐈𝐜𝐤𝐞-𝐝𝐣𝐮𝐫𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭 - detta kallas ofta ”cruelty-free” och innebär att ingredienser eller produkter inte är testade på djur.

Något som kan vara bra att tänka på är att en icke-djurtestad produkt behöver vara vegansk. Och en vegansk produkt är nödvändigtvis inte ekologisk. Det gäller att ha koll på alla begrepp och vad olika varumärken står för 💚

Läs mer

Välkommen till Facing Nature!

Välkommen till Facing Nature!

Fördelarna med att använda ett ekologiskt serum

Fördelarna med att använda ett ekologiskt serum

Codex Beauty

Codex Beauty

Kommentarer

Bli den första att kommentera
Alla kommentarer hanteras innan de publiceras.