HUDTYP

Vilken hudtyp har du? Du får bäst effekt av dina hudvårdsprodukter genom att välja produkter som passar till just din hudtyp!

Normal hud - Din hud är naturligt fast, mjuk och följsam. Huden är i balans och du har sällan problem med acne/finnar.

Linjer & Rynkor - När vi åldras minskar ämnen så som kollagen, elastin och hyaluronsyra. Dessa ämnen håller huden slät och återfuktad. Huden behöver tillföras fukt och aktiva ämnen för att effektivt motverka och förebygga fina linjer och rynkor.

Blandad hud - En kombination av flera olika hudtyper, vilka är uppdelade på olika områden i ansiktet. Ofta förekommer torra områden, normal hud, fet hud samt orenheter. Det är vanligt att fet hud och orenheter framkommer vid T-zonen, medan kinder kan kännas normala eller torra.

Känslig hud - Din hud känns ofta torr, stram och blir lätt röd.  Det är viktigt att välja milda produkter som bevarar den naturliga fuktbalansen om din hud är känslig.

Torr hudDin hud kan kännas torr och strama, speciellt efter rengöring. Din hud behöver då massor av fukt. Använd hudvårdsprodukter som är djupt återfuktande och ger huden näring.

Fet hud & Acne - Beror ofta på en obalans i huden och överproduktion av fett i talgkörtlarna. Genom att använda milda produkter som är inriktade på denna hudtyp kan fet hud motverkas och lindras.

Ojämn hudtonOjämn hudton och pigmentsfläckar utgörs av en oregelbunden missfärgning av huden. Genom att använda hudvård anpassad för denna hudtyp kan problem så som pigmentsfläckar reduceras.