Läs mer och lär känna oss på Facing Nature

På Facing Nature förenar vi natur och vetenskap för att erbjuda de bästa ekologiska hudvårdsprodukterna på marknaden. Vi vill också lyfta fram den positiva inverkan som naturen har på vår hälsa och på vårt välbefinnande.

 

Vi drivs av följande värderingar

🌿 Naturligt & Ekologiskt - Vi anser att de bästa produkterna för vår hud består av naturliga ingredienser som omsorgsfullt odlats och skördats på ekologiskt vis.

👩🏼‍🔬 Vetenskap & Studier - Vi ser gärna att våra produkter är baserade på vetenskap, noggrant framtagna och kliniskt testade för att säkerställa en god effekt.

♻️ Miljö & Hållbarhet- Vi arbetar för att vara så hållbara som möjligt i alla led, både vad gäller produkter, förpackningar, leveranser och varumärken som vi samarbetar med.

🌳 Natur & Mindfulness - Att använda oss av vår natur för att koppla av, stressa ner och hitta lugnet inom oss själva.

💶 Ge tillbaka - För oss är det viktigt att ge en del av vår vinst till organisationer som aktivt arbetar för att rädda vår natur genom att förhindra miljöförstörelse, värna om djuren samt skapa en bättre planet för kommande generationer.

 

Våra produkter är ekologiska, veganska och ej testade på djur

🌾 Ekologiskt - ingredienserna är naturliga och växtbaserade och har odlats med ekologiska metoder. Dessa produkter innehåller få eller inga syntetiska ingredienser.

🌱 Veganskt - produkterna är plantbaserade och dess innehåll inhämtat från växtriket. Innehållet är alltså helt fritt från ingredienser av animaliskt ursprung.

🐰 Icke-djurtestat - detta kallas ofta ”cruelty-free” och innebär att ingredienser eller produkter inte är testade på djur.

 

Vi är Facing Nature

Sara Andersson PhD, Medgrundare & Expert

Sara är utbildad farmaceut och har en PhD i Farmaceutisk vetenskap. Hon har även utbildat universitetsstudenter hur krämer, salvor & liknande produkter formuleras på bästa sätt. Under sin mammaledighet började hon intressera sig för naturlig hudvård & kroppsvård. Hennes dotter föddes med känslig hud och Sara ville ge henne de absolut bästa och mest naturliga produkterna på marknaden. Efter noggrann research hittade hon produkter som erbjöd allt hon letade efter och lite till - tyvärr var dessa inte tillgängliga i Sverige - vilket var anledningen att Facing Nature grundades. Saras ambition är att öka konsumenters intresse för naturlig & hållbar hudvård samt kroppsvård som är bra för både människa och natur.

 

Niklas Andersson, Medgrundare & VD

Niklas är en ren och skär naturmänniska som helst sover under bar himmel eller i ett vindskydd längs kusten. Karriären började i bank- och finansbranschen, men det tog inte många år innan han förstod att kontorslandskap och stress skulle få själen att tyna bort med tiden. Motsatsen till det, som han efterlever idag, är ett välmående sinne och ett rikt naturliv. Niklas är utbildad livs- och motivationscoach, och kombinationen friluftsliv och mental träning är oslagbar enligt Niklas. Genom att driva ett extremt medvetet och genomtänkt företag som Facing Nature AB hoppas han kunna bidra till en mer hållbar värld. Den som handlar produkter av Facing Nature ska känna att de är med och bidrar, inte bara till sig själva, utan även till planetens välbefinnande 🌍