Fördelarna med att använda ett ekologiskt serum

Fördelarna med att använda ett ekologiskt serum

Det snackas mycket om serum, men vad är egentligen ett serum och vad är fördelarna med att använda ett serum? Ett serum innehåller aktiva ingredienser som tränger längre ner i huden för att ge en extra boost av näring och fukt. Det har en lätt, gel-liknande konsistens och tas snabbt upp. Ett serum används för att ge huden extra fukt, mer lyster och/eller för att effektivt minska fina linjer och rynkor, pigmentförändringar, orenheter eller torr hud. Det du bör tänka på är att välja ett serum som passar din hudtyp.

Varför ska jag använda ett serum?

Tack vare en hög koncentration av aktiva ingredienser med små molekyler tränger ett serum djupare in i huden och ger mer effekt. Serum innehåller olika effektfulla ämnen så som retinol, hyaluronsyra, C-vitamin och peptider. Vilket serum just du ska använda beror på vilket problemområde du vill fokusera på, det gäller då att välja ett serum med rätt ingredienser för just detta!

Hur används ett serum?

Ett serum appliceras efter rengöring men före din dagkräm eller nattkräm. Tack vare den höga koncentrationen av aktiva ingredienser behövs det bara några få droppar (2-3 stycken) för hela ansiktet. Du kan med fördel även applicera ditt serum på hals och dekolletage. Om huden känns klibbig så har du applicerat för mycket serum. Då ett serum snabbt tas upp av huden kan du använda det under ditt smink.

Vad innehåller ett ekologiskt serum?

Ett ekologiskt serum innehåller, precis som det låter, ekologiska och naturliga ingredienser från växtriket. Detta innebär att ingredienserna har odlats på ett speciellt sätt, t.ex. utan bekämpningsmedel, Det finns en rad olika certifieringar som säkerställer att en produkt och dess innehåll är ekologiskt. Våra serum består av en rad olika naturliga ingredienser så som amarantfröolja, rispeptider, blåbärsfröolja och hyaluronsyra.

Vilket serum ska jag använda?

Det beror på vad för typ av resultat du vill ha! Om du vill ge din hud extra fukt ska du använda ett serum som innehåller fuktgivande ämnen, till exempel hyaluronsyra. Vill du jämna ut huden, minska pigmentering och skydda huden ska du använda ett serum med C-vitamin. Ett serum med retinol hjälper till att förebygga rynkor och fina linjer. Du kan också välja ett serum med exfolierande effekt, innehållande syror, som avlägsnar torra hudceller och gör huden len och mjuk.

Hur ofta bör jag använda serum?

Använd ett serum morgon och kväll samtidigt som du utför din vanliga hudvårdsrutin. Vissa serum kan behöva vänjas in om de innehåller potenta ingredienser som kickar igång huden ordentligt, till exempel retinol. Ett serum ersätter inte andra hudvårdsprodukter utan används som en boost i din hudvårdsrutin för att ge din hud extra fukt och lyster samt i förebyggande syfte.

Kan jag använda flera serum samtidigt?

Ja det går bra. Du kan till exempel använda ett serum på morgonen och ett annat serum på kvällen. På morgonen kan du använda ett serum som ger lyster och skyddar huden. På kvällen ett serum som ger fukt och näring. Du kan också kombinera flera olika serum samtidigt, men då är det viktigt att läsa på så att ingredienserna i de olika serumen fungerar tillsammans. Om flera serum används samtidigt ska du applicera det med ”tunnast” konsistens först, och ett mer trögflytande serum sist.

Vilka serum rekommenderar ni?

Juice Beauty Signal Peptides™

Om du verkligen vill boosta din hud med fukt och näring ska du välja Juice Beauty Signal Peptides™ Firming Serum. Ett lyxigt serum som innehåller aktiva växtlipider och uppstramande peptider som hjälper till att återställa hudens fasthet och elasticitet.

Marina Miracle Amaranth Night Serum

Letar du efter ett serum som märkbart reducerar dina fina linjer och ger huden en fantastisk lyster? Då ska du välja Marina Miracle Amaranth Night Serum. En riktig bästsäljare som vunnit flera priser! Ett lyxigt anti-age nattserum som förnyar, föryngrar och stramar upp huden medan du sover. Serumet innehåller amarantfröolja som är extremt rik på squalene, arganolja som är en välkänd anti-age olja, chiafröolja och naturliga fruktsyror från blåbär som stimulerar produktionen av nya friska celler.

 

Juice Beauty Green Apple Age Defy Serum

Är du ute efter att minska dina pigmentfläckar och samtidigt ge huden fukt? Då ska du välja Juice Beauty Green Apple Age Defy Serum. Det är ett effektivt serum som stramar upp huden och ger den en fin lyster. Serumet är rikt på antioxidanter, och innehåller en cocktail av liponsyra, CoQ10 & Vitamin C som hjälper till att synligt reducera och korrigera pigmentfläckar.

 

Juice Beauty Blemish Clearing Serum

Besväras du av acne och letar efter en produkt som kan hjälpa dig? Då kan Juice Beauty Blemish Clearing Serum vara något för dig. Det är ett effektivt återfuktande serum som bekämpar acne och tilltäppta porer samt bidra till en jämnare hudton. Serumet innehåller en kombination av pilbarksextrakt, salicylsyra, Vitamin C, CoQ10 & fruktsyror som skyddar och förnyar huden.

 

Hynt Beauty Skin Prep Serum 

Vill du ha ett serum som exfolierar huden och ger den mer fukt och lyster? Hynt Beauty Skin Prep Serum Bioactive Marine Complex innehåller havsvatten och extrakt från alger som hjälper till att skydda och stärka huden. Passar alla hudtyper, även de mest känsliga.

Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Retinol Overnight Serum

Letar du efter ett serum som ger spänstig hud samt en minskad synlighet av rynkor? Då ska du prova ett serum innehållande retinol som stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Retinol Overnight Serum är ett effektivt nattserum innehållande retinol, anpassat för att minska rynkor, jämna ut hudtonen och öka elasticiteten i huden. Retinol är en effektiv A-vitamin som tack vare mycket små molekyler kan penetrera huden och nå längre ner i hudlagren. 

Läs mer

Exfoliering med naturlig och ekologisk hudvård

Exfoliering med naturlig och ekologisk hudvård

Boosta din torra vinterhud och ge huden ny lyster

Boosta din torra vinterhud och ge huden ny lyster

Kommentarer

Bli den första att kommentera
Alla kommentarer hanteras innan de publiceras.